Inloggen - Bent u journalist of redacteur?

Kennismaken

Uitreiking Vrouw in de Media Awards 2018

Uitreiking Vrouw in de Media Awards 2018

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat vrouwen net zo vanzelfsprekend aan talkshowtafels aanschuiven als mannen? Wat zijn de ideeën voor meer vrouwen in de beeld en hoe kunnen we het tij keren dat vrouwen anders in de media worden beoordeeld dan mannen?

Onder leiding van publiciste Petra Stienen (VIDMwinnaar 2011) bespreken o.a. Janneke van Heugten, Zoë Papaikonomou, Aafke Romeijn, Berna Toprak en Julia Wouters de positie van deskundige vrouwen aan tafel bij talkshows/informatieve programma's, het belang van diversiteit en geven ze tips om meer bij de media in beeld te komen en hoe om te gaan met negatieve reacties na een optreden.

Een avond ter gelegenheid van de tiende editie van de Vrouw in de Media Awards, met optredens van Funda Müjde (cabaretière), Arno Peperkoorn (Include Now), Rajae El Mouhandiz (zangeres), Pia Sprong (tekenares), eerdere prijswinnaars Wanda de Kanter (longarts/winnaar 2014/2015) en Annemarie Heite (aardbevingsproblematiek Groningen/winnaar 2017).

Minister Ingrid van Engelshoven en NPO-voorzitter Shula Rijxman reiken de jaarlijkse awards uit voor de deskundige vrouw die zich in 2018 in de media het sterkst haar expertise heeft uitgedragen.

Een informatieve en feestelijke avond bij Instituut Beeld en Geluid in Hilversum, waar jij (m/v) bij kunt zijn. Wees er snel bij, want het aantal plaatsen is beperkt.

De deuren gaan open om 19.30 uur voor ontvangst met koffie of thee, om 20.00 uur start het feestelijke zaalprogramma en om 21.30 uur is de nazit in het mediacafé.

Bestel hier je kaarten (9,50 euro, inclusief consumptie)

Initiatiefnemers van deze avond zijn Janneke van Heugten van mediaplatform Vaker in de Media en Marga Miltenburg van sprekersbureau ZijSpreekt. Met de verkiezing van de jaarlijkse Vrouw in de Media Awards (sinds 2009) willen ze vrouwen aanmoedigen om zichtbaar in de media te zijn en redacties om vrouwen vaker zichtbaar te maken.
Naast de landelijke awards worden in de week van 4-8 februari de regionale awards uitgereikt aan de winnaars in de twaalf provincies

Inloggen

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Wachtwoord vergeten?

Inloggen

Nog geen lid?

Aanmelden