Inloggen - Bent u journalist of redacteur?

Kennismaken

Janneke van Heugten

Deskundig op het gebied van:

Aanwezigheid van vrouwelijke experts in de media. Oprichter Mediaplatform VIDM en coördinator Global Media Monitoring Project voor Nederland.

  Overzicht    Werk    Persberichten    Column    Foto's    Video    In de media    Exposure  

Bedrijfsgegevens en loopbaan

Werkzaam bijMediaplatform VIDM   »   https://www.vidm.nl  
Gevestigd inGelderland 
FunctieDirecteur Mediaplatform VIDM 
Werkzaam in deze functie sindssinds 2007  
Arbeidsverleden2007: Eerste PR bureau voor vrouwelijke ondernemers opgezet.
In 2013 mee gestopt om alle aandacht aan Mediaplatform VIDM te kunnen geven.

Marketing/PR/redactiewerk o.a. bij: Nijgh Versluys, Reed Business, Bouwfonds, Pour Vous Magazine en Amnesty International Australia (persafdeling Sydney). 
Product of dienstMediaplatform VIDM maakt het laagdrempelig voor journalisten om in contact te treden met een bredere diversiteit (etniciteit/gender/beroep) aan potentiële interviewkandidaten.

En het platform verlaagt de drempel voor de experts om in contact te treden met journalisten. 
Uniek aan bedrijfMediaplatform VIDM wordt door de European Institute for Gender Equality (EIGE) gezien als meest innovatieve tool in Europa om meer gendergelijkheid in de media te krijgen.

Het combineert offline en online ondersteuning voor de experts. En is de enige databank voor journalisten in Nederland gericht op een bredere diversiteit (etniciteit/gender/beroep) aan potentiële interviewkandidaten. 
Korte bedrijfshistorieHet idee achter VIDM.nl is in 2008 ontstaan toen uit onderzoek van Dagblad Dag bleek dat 1 op de 5 namen in de media van een vrouw is.