Inloggen - Bent u journalist of redacteur?

Kennismaken

Janneke van Heugten

Deskundig op het gebied van:

Aanwezigheid van vrouwelijke experts in de media. Oprichter Mediaplatform VIDM en coördinator Global Media Monitoring Project voor Nederland.

  Overzicht    Werk    Persberichten    Column    Foto's    Video    In de media    Exposure  Overzicht Vrouw in de Media Awards 2016
14 winnaars, ruim 100 publicaties. Landelijk ontvingen Dafne Schippers en Anita de Wit de award voor de deskundige vrouw die zich het best in de media heeft geprofileerd. En initiatiefnemers Mediaplatform VIDMnl (Janneke van Heugten) en sprekersbureau ZijSpreekt (Marga Miltenburg) gingen langs 12 provincies en 9 provinciale omroepen om nog eens 12 supervrouwen te feliciteren. Met dank aan Geertje Algera Media voor montage compilatie. 
Debby Roukens wint Vrouw in de Media Award 2016 Zuid-Holland
Overhandigen award 
Vrouw in de Media Award 2016
Vrouw in de Media Award 2016 voor atlete Dafne Schippers overhandigd 
You Go Girl Award 2016
You Go Girl Award 2016 voor Anita de Wit van StopLoverboysNU 
RTV Oost - Nominaties Vrouw in de Media Award Overijssel
"Er moeten veel meer deskundige vrouwen in de media worden opgevoerd." Dat zegt Janneke van Heugten namens het mediaplatform VIDM. Zij deed onderzoek en kwam tot de conclusie dat tachtig procent van de deskundigen die in de media worden opgevoerd, man is. In de afgelopen 20 jaar is dit aantal niet gewijzigd. "Schrikken, ja. En ik vraag me af waarom dit zo is. Want vooral regionaal is er een probleem." VIDM organiseert dit jaar voor het eerst niet alleen een landelijke verkiezing, maar ook een regionale verkiezing. Maar in Overijssel zijn er tot nu toe nog maar twee deskundige vrouwen genomineerd." 
Longarts Wanda de Kanter wint Vrouw in de Media Award 2014


 
Anky van Grunsven en Jente de Vries winnen media awards 2013
Dressuurrijdster en zakenvrouw Anky van Grunsven wint de "Vrouw in de Media Award 2013". Aanstormende mediatalent Jente de Vries ging naar huis met de "You Go Girl Award". Van de ruim 1800 mensen die online hun stem uitbrachten op de genomineerden vond 21 procent dat de drievoudig Olympisch kampioen zich het beste als deskundige in de media heeft geprofileerd. 
Interview Xi Magazine
Xi correspondent Aybala interviewt Janneke van Heugten over de representatie van vrouwen in de media. Het artikel is te lezen op www.xi-online.nl 
UcantBwhatUcantC
Veel nieuwsredacties beginnen hun dag met het doorspitten van de kranten. Als de vrouwen daar al onzichtbaar zijn als experts, dan werkt dat onvermijdelijk door in alle andere media. Vier maanden lang knipten we uit 136 willekeurig geselecteerde edities van kranten (87 titels, 22 landen) alle foto’s van mannen en vrouwen. De foto’s plakten we op lange vellen. Mannen en vrouwen gescheiden. Samen goed voor 138 meter beeldmateriaal! Ook de advertenties werden uitgeknipt. Als je snel een krant doorbladert, lijkt het allemaal wel mee te vallen met de beeldvorming. Totdat je enkel de foto’s eruit haalt en deze achter elkaar plakt. 
Aankondiging You can`t be what you can`t see
Korte aankondiging voor de video You can`t be what you can`t see. Niet alleen de aanwezigheid van vrouwen in de media blijft achter. Vrouwen worden ook nog eens voor een groot deel vanuit een stereotype kader geportretteerd. 
Tineke Ceelen wint Vrouw in de Media Award 2012
Directeur Stichting Vluchteling Tineke Ceelen wint de Vrouw in de Media Award 2012. 
Miss Representation Extended Trailer
Onze Amerikaanse collega's over vrouw en beeldvorming in de media. 
Arabiste en publiciste Petra Stienen wint de Vrouwen in de Media Award 2011
Stienen heeft zich volgens 42 procent van de 2.771 stemmers het beste als deskundige in de media geprofileerd. Ook Linda de Mol (15 procent) en Kitty Nooy (5 procent) worden als rolmodellen gezien vanwege hun mediaoptredens in 2011. Edith Schippers, minister van Volksgezondheid en Welzijn, werd in 2011 het meest in de media genoemd. De Vrouwen in de Media Award werd op vrijdagmiddag 24 februari 2012 op de Erasmus Universiteit Rotterdam overhandigd. 
Halsema wint Vrouwen in de Media Award 2010
Femke Halsema heeft 12 maart 2011 de Vrouwen in de Media Award 2010 in ontvangst genomen. De prijs, een initiatief van Vrouwenindemedia.nl en sprekersbureau ZijSpreekt , kreeg Halsema omdat ze de vrouw is die in 2010 het meest in het nieuws is geweest. Actrice Jetty Mathurin reikte de award, het bronzen beeldje Lot van kunstenares Yvonne Visser, uit.