Inloggen - Bent u journalist of redacteur?

Liesbeth Oerlemans

Deskundig op het gebied van:

Voeding in de breedste zin van het woord, waarbij ik graag de dialoog op zoek om logica met gevoel te verbinden. Suiker; samen met een collega heb ik Sweet Control ontwikkeld. Dit is een wetenschappelijk onderbouwd programma over omgaan met suiker en zoete smaken (www.sweetcontrol.nl)

  Overzicht    Werk    Persberichten    Column    Foto's    Video    Exposure  


 

Recht op het eerlijke verhaal


26-03-2017 om 11:56 door Liesbeth Oerlemans

Kan het zo zijn dat marketeers eigenlijk niet zo van hun klanten houden, maar meer van hun eigen merk? Een aantal weken was ik de hele dag ondergedompeld in marketingverhalen op de Gezondheidsbeurs. Na deze beurs weet je pertinent zeker dat toegevoegd suiker iets anders doet in je lichaam dan andere varianten suiker. En ook dat stevia het fantastische alternatief is voor dat gruwelijke aspartaam. Allebei feitelijk onjuist en toch gelooft het merendeel van de bezoekers dat dit zo is.

Als ik om uitleg vraag. krijg ik vaker een nijdige reactie dan een antwoord. Maar suiker is suiker! En stevia is als plant niet toegestaan in voeding. Wel in de vorm van de stof steviolglycosiden, waarvan de maximale aanbeveling tien keer zo laag is als die van aspartaam. 

lees verder»

link |  3 reacties | 534x bekeken | 10 stemmen | stem op dit artikelSuikervrij als identiteit


23-03-2017 om 09:23 door Liesbeth Oerlemans

Als je erbij wil horen in Nederland eet je tegenwoordig niet suikervrij maar nee, dan ben je suikervrij. Een suikervrij leven bestaat helemaal niet. Minder suiker en zoet eten is voor de meeste mensen een goede keuze. Daarbij is het echter wel relevant dat alternatieven niet meer suiker bevatten. En ook is het handig dat je kiest op basis van feiten in plaats van de meningen.

Vorige maand was ik een dagje op de Gezondheidsbeurs ondergedompeld in marketingverhalen. Na deze beurs weet je pertinent zeker dat toegevoegd suiker iets anders doet in je lichaam dan andere varianten suiker. En ook dat stevia het fantastische alternatief is voor dat gruwelijke aspartaam. Allebei feitelijk onjuist en tocht gelooft het merendeel van de bezoekers dat dit zo is. Als ik om uitleg vraag krijg ik vaker een nijdige reactie dan en ant...lees verder»

link |  reageer op dit bericht | 60x bekeken | 7 stemmen | stem op dit artikel Posts van 2017

Recht op het eerlijke verhaal
Suikervrij als identiteit


Jaargangen

2017