Inloggen - Bent u journalist of redacteur?

Medialunch

MediaLunch

MediaLunch

Terug naar overzicht

Ilse Openneer, adjunct-hoofdredacteur RTL Nieuws

23-03-2021 - 12:00 - 13:00 uur

Vraag jij je af of journalisten en redacties wel op jouw verhaal zitten te wachten? Zou je de stap richting publiciteit wel willen zetten, maar weet je niet hoe je het aan moet pakken?

Iedere dinsdag om 12 uur Zoomluncht Janneke van Heugten graag samen met jou en een speciale mediagast en behandelt ze thema's gelinkt aan publiciteit in de gratis VIDM Medialunch. 

Deze week te gast: Ilse Openneer

 

Over Ilse Openneer

Ilse Openneer is adjunct-hoofdredacteur RTL Nieuws. In deze functie geeft ze op dagelijkse basis leiding aan de redactie van RTL Nieuws, en is ze binnen de hoofdredactie (mede) verantwoordelijk voor de journalistieke koers. Ze werkte hiervoor tien jaar lang als eindredacteur van het Half Acht Nieuws.

Welke verhalen zijn interessant voor RTL Nieuws? Wanneer ben je als deskundige interessant om in een nieuwsitem vanuit je vak het nieuws te duiden? Wat is het verschil tussen het werk van een redacteur, eind- en hoofdredacteur en wanneer moet je wie benaderen? En hoe pak je dat aan?

RTL Nieuws heeft een zeer actieve en gedegen onderzoeksredactie. Ze werken heel graag met mensen die iets zien in hun werkveld wat niet deugt, bijvoorbeeld bij de Toeslagenaffaire en racisme in de zorg. Qua deskundigen streven ook zij een afspiegeling van de maatschappij na, maar als het nieuws zich ontwikkelt, hebben ze vaak geen uren de tijd om die te gaan zoeken. Leer in deze Medialunch wat je zelf kunt doen om op zo’n moment door de redactie gevonden te worden.

De Medialunch is voor iedereen gratis toegankelijk. Deskundigen op gebied van klimaat, discriminatie, onderwijs en gezondheidszorg zijn extra welkom om zich aan te melden.

Mediaplatform VIDM heeft als doel om een realistische afspiegeling van de maatschappij in de media te stimuleren. Met een brede diversiteit aan deskundigen.Praktische info

Datum: 23-03-2021
Tijd: 12:00 - 13:00 uur
Locatie: Zoom
Maximum aantal inschrijvingen: 100
Beschikbare plaatsen: 91

Let op: je deelnamelink zit in je bevestigingsmail.
Niet ontvangen? Check eerst je spambox voordat je de helpdesk (websupport@vidm.nl) mailt.

Door je in te schrijven, ga je akkoord met de voorwaarden.

Meld je aan

Voornaam:

Achternaam:

E-mailadres:

Klik op inschrijven om te bevestigen