Inloggen - Bent u journalist of redacteur?

Kennismaken

Veelgestelde vragen

FAQ

Hier vind je de antwoorden op vragen die we tot nu hebben binnen gekregen van abonnees van Vakerindemedia.nl. Klik hieronder op de donkere balken om de antwoorden op de vragen te zien. Mocht jouw vraag er niet tussen zitten, aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Aanmelden

1. Wat kost het?

De kosten voor een jaarabonnement zijn afhankelijk van het abonnement wat je kiest. Op de homepage zie je in het schema welk abonnement het beste bij jou past en welk abonnement wat kost.

Betalen kan via iDeal of, als je bank dit niet ondersteunt, vooruitbetaling op rekening. Maak bij betaling op rekening het bedrag inclusief btw over op NL88 RABO 01087.57.781 t.n.v. Mediaplatform VIDM. Belangrijk: vergeet niet om je profielnummer of gebruikersnaam te vermelden bij de betaling. Anders kunnen wij de betaling niet herleiden naar je profiel.

Betaal je via iDeal, dan is je profiel direct zichtbaar. Betaal je op rekening, dan wordt je profiel binnen 21 dagen na ontvangst van betaling zichtbaar gezet.

Direct na aanmelding kun je inloggen en beginnen met het vullen van je profiel.

2. Wie kan zich aanmelden?

Mediaplatform VIDM is een uniek platform, waar iedereen met bepaalde vakkennis in contact wordt gebracht met mensen werkzaam in de media.

De media willen laten zien wat er speelt in de maatschappij. Jij bent onderdeel van deze maatschappij en dus interessant voor de media. Of je nou tandarts, student, advocaat, architect, psycholoog, monteur of rechter bent.

Door een profiel aan te maken ben je vindbaar voor journalisten en redacties.Persvragen

1. Hoe werkt het persvragen systeem?

Wanneer een redactie of journalist op zoek is naar deskundigen met bepaalde kennis van zaken voor een bepaald artikel, programma of reportage, dan kan er een zogenaamde persvraag worden geplaatst. Deze vraag wordt door de redacteur/journalist gekoppeld aan een of meerdere categorien.

Als deskundige kun je via je profielmanager aangeven in welke persvragen (binnen welke categorien) je genteresseerd bent.

Op het moment dat er een nieuwe persvraag wordt aangemaakt door een journalist of redacteur binnen de door jouw aangegeven categorie(n) ontvang jij als deskundige deze persvraag op je e-mailadres.

Je kunt reageren op de persvraag. Als je niets met de persvraag wilt doen, reageer je niet. Sluit de persvraag niet bij jou aan, maar wel bij een deskundige in je omgeving, dan mag je de persvraag doorsturen naar de betreffende deskundige.Profiel beheren

1. Hoe kan ik een video toevoegen aan mijn profiel?

Alle video`s kunnen via `embedded-HTML-code` worden toegevoegd aan je profiel. Je kunt 1 of meer video`s toevoegen aan je profiel. Heb je er meerdere, dan worden die automatisch onder elkaar afgebeeld, waarbij de video die je het laatst hebt toegevoegd bovenaan komt te staan.

De video`s zijn te zien als je in je profielpagina op het tabje "Video" klikt.

Hieronder staat de beschrijving voor het toevoegen van een video vanuit YouTube.

Toevoegen van een youtube video
Stap 1
Zoek op YouTube de gewenste video op.

Stap 2
Klik op de "Embed" knop onder de video.


Stap 3
Nu verschijnt het onderstaande blok onder de video. Volg de stappen in deze afbeelding.


Stap 4
Als je de punten van stap 3 hebt gedaan ga dan verder met de stap in onderstaande afbeelding (Mac gebruikers doen Command + C)


Stap 5
Zorg dat je bent ingelogd in Vakerindemedia.nl en ga via het menu Profielmanager naar Beheer je videos.

In Vakerindemedia.nl druk je nu op de button Video toevoegen, bovenin de rechterkolom van de pagina.


Stap 6
Je krijgt nu een invulformulier te zien. Voer een titel en korte beschrijving voor je video in. Plak nu de Embed code die je net van onder de YouTube video hebt gekopieerd (met Ctrl+C) in het veld Video Embed code op Vakerindemedia.nl. Dit doe je door op Ctrl+V te drukken op je toetsenbord (Mac-gebruikers doen Command+V). Vink daarna aan of je de video zichtbaar wilt hebben of niet.

Stap 7
Druk op de Save toets onder aan het formulier. Je video is nu toegevoegd en als je bij Video zichtbaar een vinkje had gezet, is hij direct zichtbaar op je profiel.

2. Hoe kan ik foto`s uploaden?

Je kunt bij je profiel foto`s uploaden die dan zichtbaar worden onder de tab `Foto`s` op je profielpagina. Je kunt hierin een of meer foto`s van jezelf of van je activiteiten of producten laten zien.

Als je een foto uploadt, worden er automatisch kleine vierkante versies van gemaakt, de zogenaamde thumbnails. Om dit proces efficint te laten verlopen, zit er een limiet aan de grootte van de foto die je kunt uploaden. Voordat je gaat uploaden, moet je dus zorgen dat de foto`s niet groter zijn dan de limiet.

Maximum afmeting: 1024 x 768 pixels of 768 x 1024 pixels.
Maximum filegrootte: 300kB
Fileformaat: .JPG


Uploaden van foto`s
Stap 1
Zorg dat je bent ingelogd op Vakerindemedia.nl en ga via het menu `Profielmanager`naar `Beheer je foto`s`.

Stap 2
Druk op de knop `Upload een nieuwe foto`. Er verschijnt nu een invulformulier.

Stap 3
Zoek met de knop rechts van het veld `foto` op je eigen harddisk naar de foto die je wilt uploaden. Selecteer die foto en druk dan op `Openen`.

Stap 4
Vul nu eventueel een titel en een korte omschrijving in bij de foto. Dit hoeft niet, maar het maakt de inhoud van de foto wel duidelijker voor degene die hem later bekijkt.

Stap 5
Druk nu op de knop `Upload`. De foto wordt nu achter de schermen naar de webserver van Vakerindemedia.nl gestuurd en verwerkt. Dit kan bij grotere foto`s een aantal seconden tot ca. een minuut duren. Als het klaar is, verschijnt je foto vanzelf als thumbnail op de pagina. Je kunt nu eventueel nog een foto uploaden.

3. Hoe kan ik mijn profielfoto toevoegen of wijzigen?

Het is belangrijk dat je een profielfoto instelt. Doe je dit niet, dan wordt jouw profiel niet vermeld in de boxen Highlighted, Willekeurige profielen en de Bijgewerkte profielen.
Je profiel zelf is wel gewoon zichtbaar, maar met de profielfoto als hier afgebeeld. ->


Instellen van je profielfoto
Stap 1
Zorg dat je bent ingelogd op Vakerindemedia.nl en ga via het menu Profielmanager naar Beheer je fotos. Er wordt vanuit gegaan dat je al een of meer fotos hebt gepload.

Stap 2
Kies op deze pagina de foto uit die je als profielfoto wil gebruiken en druk op het edit-icoontje. Dat is het papiertje met potloodje. Er verschijnt nu een invoerformulier met de eigenschappen van die foto.Stap 3
Zet nu een vinkje bij het veld Maak dit mijn profielfoto en druk op de Save knop. Vanaf dat moment is dit je nieuwe profielfoto. Dit is ook te zien aan de roze omlijning van de thumbnail als je weer in de fotobeheerpagina bent.

Wijzigen van je profielfoto
Heb je al eerder een andere foto geselecteerd als profielfoto, dan wordt dat met het saven van een nieuwe profielfoto ongedaan gemaakt. Op het moment dat je bij je huidige profielfoto het vinkje weer weghaalt, of als je de huidige profielfoto weggooit, dan staat de standaardfoto zoals hierboven afgebeeld weer automatisch bij je profiel.

4. Hoe kan ik een foto weggooien?

Weggooien van foto`s
Stap 1
Zorg dat je bent ingelogd op Vakerindemedia.nl en ga via het menu Profielmanager naar Beheer je fotos. Je ziet nu de thumbnails van je fotos als in het voorbeeld hieronder.
Stap 2
Bij de foto die je wil weggooien, klik je op het vuilnisbak-icoontje. Je krijgt dan de vraag of je zeker weet dat je de foto wil weggooien. Bij bevestiging wordt de foto verwijderd uit je profiel.

NB: Als de verwijderde foto ook je profielfoto was, dan kun je nu een nieuwe profielfoto definiren. Tot het moment dat je dit hebt gedaan, ben je dus met de standaard-profielfoto van Vakerindemedia.nl te zien.

5. Hoe kan ik foto`s uit mijn digitale camera verkleinen?

Om foto`s te kunnen uploaden naar je profiel op Vakerindemedia.nl moeten ze eerst verkleind worden tot een afmeting van maximaal 1024x768 pixels of 768x1024 pixels (of kleiner natuurlijker).

Hiervoor heb je tekensoftware nodig zoals Photoshop of een fotobewerkingsprogramma zoals Picasa van Google. Picasa is gratis en als je een Windows PC hebt, kun je het programma downloaden via deze link.

Mac gebruikers kunnen Picasa hier downloaden.Inloggen

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Wachtwoord vergeten?

Inloggen

Nog geen lid?

Aanmelden