Inloggen - Bent u journalist of redacteur?

Medialunch

Columns

Doe maar gewoon… not!
29-06-2009 om 19:44 | door 388

Met vrouwen aan de top waren we niet in een economische crisis terechtgekomen en was er nooit oorlog. Het glazen plafond houdt ons tegen, de vloer plakt en Heleen Mees wil ons een nieuw keurslijf aanpraten. Dat is wat alle vrouwen denken, toch?

De waarheid is dat de meeste vrouwen, zeker de ondernemers onder ons, de man-vrouwdiscussie allang beu zijn. We zijn liever bezig met inhoud en met hard werken; een typisch feminiene werkhouding. Misschien wel dé reden dat vrouwen zo weinig zichtbaar zijn: we praten niet graag over onze prestaties. We communiceren wel hoor, maar (te) vaak uitsluitend binnen het comfort van vrouwennetwerken. Waar al te hoog van de toren blazen je zeker niet populair maakt. Nee, dan de mannen! Die hebben het al over hun wereldwijde imperium als het plan daarvoor alleen nog slechts in hun hoofd bestaat. Ze praten uitsluitend over successen, zaken gaan altijd ‘perfect’ en omzetgroei is hun favoriete gespreksonderwerp. Vrouwen hebben het over hun ‘bedrijfje’ en zeggen er het liefst meteen bij dat het ‘allemaal nog veel beter kan’.

“Brutalen hebben de halve wereld,” zei mijn moeder vroeger al. En ja, die brutalen zijn relatief vaak man en hebben daardoor samen veel meer dan de helft van de wereld in handen. Moeten vrouwen daarom opeens meedoen met een machocultuur waarin wie het hardst roept het meeste erkenning krijgt? Een recent artikel in de Volkskrant stelt dat dat niet werkt: vrouwen in de top zouden met al te masculien gedrag hun doel voorbijschieten. Volgens mij zit de clou in het omarmen, benutten en combineren van de verschillen. Dat we als vrouw niet geïmponeerd afdruipen als we een luidruchtige haan treffen maar eens kijken of we daar gebruik van kunnen maken. Dan ontdekken we ongetwijfeld een kansrijke zakelijk complementariteit die geld kan opleveren. Als we tenminste durven samen te werken: we buffelen beiden en degene met de grootste mond mag van de daken schreeuwen hoe goed we dat doen. Of dat nu een vrouw is of een man.
 

Klik op de links hieronder om de betreffende colum te lezen.

Recente columns:
Uitslag Onderzoek Vrouwen in de Media
Doe maar gewoon… not!
Hoera, weer geen vrouwen in het nieuws
Website Vrouwenindemedia.nl tijdelijk uit de lucht
Geven we Jeroen Pauw gelijk?
Maak werk van je profiel!
Vrouwen in the picture!
Welkom bij vrouwenindemedia.nl

 

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Wachtwoord vergeten?

Inloggen

Nog geen lid?

Aanmelden

Inloggen

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Wachtwoord vergeten?

Inloggen

Nog geen lid?

Aanmelden