Inloggen - Bent u journalist of redacteur?

Medialunch

Columns

Geven we Jeroen Pauw gelijk?
21-04-2009 om 13:17 | door 388

De eerste keer dat met ik Janneke Boer sprak over vrouwenindemedia.nl hadden we het over Jeroen Pauw. Die beweerde dat er zo weinig vrouwen in zijn programma zitten ‘omdat ze nou eenmaal weinig te melden hebben.’ Dat beeld zie ik steeds voor me als ik vrouwenindemedia.nl bezoek. En dan denk ik: arme Jeroen.

Want stel nou dat hij op deze website komt kijken. Verandert zijn mening hierdoor? Voorlopig nog niet, vrees ik. Want dan moet hij behoorlijk wat moeite doen om een paar goede profielen te vinden. Ze zijn er wel, maar worden ingekapseld door een hele hoop halve, ondoordachte en tutholaprofielen. Les één in de communicatie: houd je doelgroep voor ogen. In jullie geval: Jeroen Pauw. Of een schrijvende journalist van NRC-Next, Management Team, Quote. Beetje ambitieus inzetten, zou ik zeggen. Wat willen die journalisten? Nieuws! Dat is wat journalisten doen: nieuws brengen naar hun lezers. Geen reclame. Maar wat zie ik in een van de profielen? ´Benader mij voor: ‘een leuk artikel over mijn bedrijf’. Wat denk je nou? Als je ‘zomaar’ aandacht wil voor je bedrijf , ga dan lekker adverteren.

Een journalist zoekt echt iets anders: nieuws, kennis en soms meningen. En, niet te vergeten: hij heeft altijd tijd tekort (herkenbaar?). Dus verspil zijn tijd niet en wees specifiek en inhoudelijk. Er staan ook uitstekende profielen op deze website. Met een goede foto en duidelijke expertise. Laten we deze prima mediakansen niet smoren in een wolk van vrouwelijk getut, want daarmee bewijzen we alleen het gelijk van Jeroen Pauw. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn?

© Paula Vos, schrijver/journalist en communicatieadviseur, www.paulavos.nl 

Klik op de links hieronder om de betreffende colum te lezen.

Recente columns:
Uitslag Onderzoek Vrouwen in de Media
Doe maar gewoon… not!
Hoera, weer geen vrouwen in het nieuws
Website Vrouwenindemedia.nl tijdelijk uit de lucht
Geven we Jeroen Pauw gelijk?
Maak werk van je profiel!
Vrouwen in the picture!
Welkom bij vrouwenindemedia.nl

 

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Wachtwoord vergeten?

Inloggen

Nog geen lid?

Aanmelden

Inloggen

Gebruikersnaam

Wachtwoord

Wachtwoord vergeten?

Inloggen

Nog geen lid?

Aanmelden