Inloggen - Bent u journalist of redacteur?

Medialunch

Vrouw in de Media Awards

Vrouw in de Media Awards

**UPDATE ** ER KAN NIET MEER GESTEMD WORDEN**Deze awards zijn een initiatief van Mediaplatform Vaker in de Media en sprekersbureau ZijSpreekt. Op voordracht van journalisten en voordrachten door het publiek zijn 136 vrouwelijke deskundigen geselecteerd die in aanmerking komen voor één van de 14 prijzen. Er kon gestemd worden tot en met donderdag 30 januari op www.vrouwindemedia.nl.


Voor de nominaties van de VIDM-award is gekeken naar hun opvallende aanwezigheid in de landelijke media. Voor de nominaties van de regionale VIDM-award is gekeken naar aanwezigheid in de regionale media en/of naar rolmodellen die al wel in de landelijke of vakmedia komen, maar vaker op de radar van de regionale media mogen zijn. Tevens heeft een jury van journalisten de nominaties voor de YGG-award gekozen.eskundige die zich het best heeft geprofileerd in de media.


De prijzen zijn beelden gemaakt door kunstenares Ellen Buchwaldt.


Genomineerd voor de landelijke Vrouw in de Media Award 2019 zijn in alfabetische volgorde:
 • Iva Bicanic, initiatiefnemer en landelijk coördinator Centrum Seksueel Geweld

 • Janice Deul, lifestyle journalist, fashion-/ cultuuractivist en oprichter van het inspiratieplatform Diversity Rules

 • Natacha Harlequin, strafrechtadvocaat (Taekema Harlequin Advocaten) en winnaar vijfde Cicero Jaarprijs 2018 en Legal Woman of the Year 2019

 • Mary-Jo de Leeuw, cybersecurity expert en executive director Platform Internet of Toy

 • Rahma El Mouden, oprichter schoonmaakimperium MAS en schrijver van haar biografie Rahma, de weg naar mijn vrijheid

 • Rajae El Mouhandiz, zangeres, film- en theatermaker (Thuis Ontheemd) en initiatiefnemer Modest Fashion expositie

 • Devika Partiman, sociaal ondernemer en activist, initiatiefnemer Stem op een vrouw

 • Estavana Polman, handbalster, schreef met de Nederlandse handbalvrouwen geschiedenis door wereldkampioen te worden

 • Janka Stoker, hoogleraar leiderschap en organisatieverandering / directeur van het leiderschapsinstituut In the Lead

 • Julia Wouters, politicoloog/communicatieadviseur en auteur van De Zijkant van de Macht

 • De Vrouw in de Media Award wordt voor de elfde keer uitgereikt. Eerder ging de prijs naar Neelie Kroes (2009), Femke Halsema (2010), Petra Stienen (2011), Tineke Ceelen (2012), Anky van Grunsven (2013), Wanda de Kanter (2014 en 2015), Dafne Schippers (2016), Annemarie Heite (2017) en Janneke Wittekoek (2018).

  You Go Girl Award

  De You Go Girl Award is een aanmoedigingsprijs voor vrouwelijke deskundigen die het afgelopen jaar meer zichtbaar zijn geweest in de media. Tot 21 december jl. konden er deskundigen worden aangemeld. Uit de vele voordrachten heeft de jury zes vrouwelijke deskundigen geselecteerd.


  De jury bestaande uit Marianne Verhoeven (hoofdredacteur maandblad Opzij en voorzitter van de jury), Ann-Lynn Hamelink (eindredacteur/presentatrice RTL-Z) en Maria Punch (stemcoach, presentatietrainer BNR-radio), nomineert voor deze aanmoedigingsprijs: • Heleen Lansink: Melkveehouder die in deze roerige tijden de verbinding wil aangaan.

 • Romée Snijders en Veerle Smit: Geneeskundige studenten die alle medische studiestof bundelden in een lijvig boekwerk Compendium Geneeskunde (1800 pagina's).

 • Stella de Swart: Ervaringsdeskundige Armoede en schulden en schrijft een boek hierover.

 • Claartje Vinkenburg: Adviseur diversiteit in loopbanen, mengt zich in het maatschappelijke debat over stereotypering en de positie van vrouwen (en mannen) op de arbeidsmarkt.

 • Nadï van de Watering: Initiatiefnemer #eenzame jongeren en #maatjegezocht waarmee ze aandacht vraagt voor eenzaamheid onder jongeren.

 • Nilab Yonousi: Sociaal ondernemer en influencer. Adviseert over diversiteit en inclusie (boeien & binden van talent), ondernemerschap en social impact. Ze is de jongste en enige met een etnische achtergrond ambassadeur van het Erasmus Centre for Entrepreneurship.

 • Naast de landelijke Vrouw in de Media Award en de You Go Girl Award zal er dit jaar voor de vierde keer een Vrouw in de Media winnares per provincie zijn. De zichtbaarheid van vrouwelijke rolmodellen is immers net zo belangrijk in de lokale regionale media. Ook deze deskundigen zijn gekozen op voordracht van journalisten, actief in de regionale media.  Op woensdagmiddag 12 februari worden de landelijke awards bekendgemaakt tijdens een feestelijk Vrouw in de Media event in Instituut Beeld en Geluid in Hilversum om 15.30 uur. Directeur DCE van het ministerie OCW, Jacqueline Prins zal de landelijke Award-winnares bekendmaken.

  Meer over deze bijeenkomst bij Beeld en Geluid.


  De Vrouw in de Media Awards 2019 evenement wordt mede mogelijk gemaakt door: